Σφαγείο

Σφαγείο

Τα Βιομηχανικά Σφαγεία «Σελάχας» προκειμένου να λειτουργούν σύμφωνα με την Εθνική αλλά και Ευρωπαϊκή Νομοθεσία είναι υποχρεωμένα να τηρούν μια σειρά ιδιαίτερα αυστηρών μέτρων που εξασφαλίζουν τόσο την υγιεινή & ασφάλεια των κρεάτων όσο και την προστασία του περιβάλλοντος από τα απόβλητα που παράγονται από την σφαγή. Η Εταιρία ελέγχεται διαρκώς και ετησίως για την διατήρηση της πιστοποίησης HACCP 22000 και ΙSO 9001. Στην προσπάθεια άρτιας διαχείρισης του κρέατος, οικολογικής σφαγής των ζώων και διαχείρισης των αποβλήτων χρησιμοποιούνται οι τελευταίες τεχνολογικές εξελίξεις στον χώρο. 

Στάβλοι

Η εκτροφή των ζώων στηρίζεται στην όσο το δυνατό φυσική τους διαβίωση.

Η φάρμα διαθέτει μεγάλους χώρους με άπλετο φωτισμό και αερισμό για την υγιεινή διαβίωση των ζώων/

Επιλέγονται φυλές ζώων, που κατά κανόνα έχουν μεγαλύτερη προσαρμοστικότητα αλλά και ανθεκτικότητα στις ελληνικές συνθήκες.

Η τροφή τους αποτελείται από δημητριακά σε ποσοστό 60-70% που προέρχονται κυρίως από την εγχώρια παραγωγή, καθώς επίσης και από προϊόντα αλευρόμυλων (πίτουρα, βίτες).

 

Αμνοερίφια Λέσβου

Εδώ και πολλές δεκαετίες, μια από τις κεντρικές δραστηριότητες της εταιρίας είναι η παροχή αμνοεριφίων από τη Λέσβο στην Ηπειρωτική Ελλάδα. Η Εταιρία μας πλέον συνεργάζεται με πολλά καταστήματα, αλυσίδες υπεραγορών και εταιρίες τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό (Ισπανία, Ιταλία κ.α.), μια συνεργασία που δεν θα ήταν δυνατή δίχως την ίδρυση του πρώτου ιδιωτικού Σφαγείου, του μοναδικού στο νησί που τηρεί όλες τις προϋποθέσεις που θέτει η Ελληνική και Ευρωπαϊκή Νομοθεσία (ISO, HACCP κτλ). Πέραν από το ό,τι συνεπάγεται η εξαγωγή ελληνικών και δη λεσβιακών προϊόντων για την εθνική και τοπική οικονομία, είμαστε περήφανοι που μπορούμε και απορροφούμε ένα τεράστιο μέρος της τοπικής δραστηριότητας γύρω από τα αμνοερίφια στηρίζοντας έτσι εκατοντάδες τοπικούς παραγωγούς σε μια εποχή οικονομικής στενότητας και δυσπραγίας. Η σχέση μας με τους παραγωγούς είναι πάντοτε άμεση, δίχως κανένα απολύτως χρέος σε κανέναν και διέπεται από εμπιστοσύνη εδώ και πολλές δεκαετίες. Η ΣΕΛΑΧΑΣ ΑΒΕΕ αποτελεί κεφάλαιο για τον τόπο και το αποδεικνύουν η αριθμοί : εξαγωγές που στηρίζουν την κοινωνία, την χώρα, τον τόπο. Μια επένδυση που προσφέρει στη συλλογική πρόοδο και που κάνει γνωστό το λεσβιακό κρέας και την απαράμιλλη ποιότητά του σε όλη την Ελλάδα αλλά και στην Ευρώπη!

Αποθήκη δερμάτων

Τα δέρματα αποθηκεύονται σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους αφού πρώτα έχουν γίνει αλλεπάλληλα πλυσίματα και κατεργασία αυτών με αλάτι.

Διαχείριση Αποβλήτου

Περιστρεφόμενος πυρολυτικός κλίβανος υψηλής δυναμικής 5400lt τελευταίας τεχνολογίας. Mετά την καύση η ελάχιστη στάχτη που μένει μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως εδαφο-βελτιωτικό (λίπασμα).

Ιχνηλασιμότητα

Με την διαδικασία ιχνηλασιμότητας, η μονάνας παραγωγής, όσο και οι επίσημοι ελεγκτικοί μηχανισμοί γνωρίζουν ανά πάσα στιγμή την ταυτότητα και την προέλευση όλων των υλών που συνθέτουν ένα προϊόν, καθώς και τη διαδρομή που ακολούθησε μέχρι τον καταναλωτή.

Παραπροϊόντα Σφαγής

Στα Σφαγείο έχει τοποθετηθεί και λειτουργεί με επιτυχία :
-  Συγκρότημα καθαρισμού εντέρων
-  Μηχανή αποτρίχωσης ποδιών
-  Μηχανή αφαίρεσης νυχιών
-  Μηχανή πλύσης - λεύκανσης στομάχων.
- Επεξεργασίας δερμάτων